Despre revista AXIS
Ideea unei reviste dedicate studiului interdisciplinar al fenomenului religios s-a cristalizat în toamna anului 2011, în cadrul masteratului de Studii Religioase - Texte și Tradiții al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, în încercarea de a crea o punte de legătură atât între cercetătorii fenomenului religios, cât și între aceștia și publicul românesc interesat în a-și lărgi viziunea asupra domeniului spiritual.
Considerăm revista AXIS un proiect necesar întrucât, la ora actuală, studiul științific al religiei este un registru în dezvoltare în țara noastră, unde numărul limitat al publicațiilor de profil nu oferă posibilitatea unei cunoașteri aprofundate a subiectului.
Ne dorim ca revista să devină un mijloc de comunicare și exprimare pentru cercetători, profesori, doctoranzi, masteranzi, studenți și absolvenți.
AXIS este un proiect care încurajează abordarea interdisciplinară a fenomenului religios, studiat din perspectivă științifică și neconfesională. Revista este deschisă atât articolelor axate pe studii umaniste (istoria religiilor, religii comparate, filozofie, sociologie, psihologie, filologie, științe politice, antropologie etc.), cât și celor provenite dinspre știintele naturii, unul din punctele pe care ni le propunem fiind acela de a facilita dialogul dintre știintă și spiritualitate. Această abordare interdisciplinară este necesară pentru o înțelegere corectă și cât mai completă a religiei, a modului în care ea influențează omul și societatea în general, a relevanței sale în lumea de astăzi și, nu în ultimul rând, pentru a crea o punte de legătură între cercetarea fenomenului religios și alte domenii conexe.
Ianuarie, 2013. Editorial AXIS. Revistă de Studii Religioase, numărul 1
Dacă ai articole sau capitole din lucrarea de licență/ disertație care crezi că se potrivesc ariei noastre de interes și merită sa fie publicate, nu ezita să ni le trimiți la adresa de e-mail a redacției: contact@revista-axis.ro
În momentul trimiterii, asigură-te că ai inclus următoarele informații: nume, instituție, statut (student, absolvent, profesor, cercetător), domeniul/ domeniile de cercetare și adresă de e-mail.
Pentru mai multe informații legate de criteriile de selecție a lucrărilor, regulile de redactare și confidențialitate, accesează site-ul nostru.